vrijdag 16 januari 2015

Sproetjesmonsters IBIO Dieet
 Dag 10; 100 gram aangekomen

10.10 uur

Tja, dat zat er in. Gisteren in de sauna hebben we gewoon lekker genoten; een stuk appeltaart met slagroom, een gegrilde kipsaté met patatjes (waarvan ik overigens maar 1/3 heb opgegeten, ik kon merken dat mijn maag gekrompen was), 2 latte, 2 cola en 1 yoghurt met sinaasappelsap.
Maar we hebben genoten!!! Het was heerlijk. Lekker gezwommen, gestoomd, gescrubd, in de sauna's gezeten, lekker ijskoud afgekoeld (dat vind ik toch zo lekker hè?!), een aufguss meegemaakt, lekker gekletst, hele diepzinnige gesprekken, en ook lekker gelachen. Om 11.30 uur zijn we weer naar huis gereden en heb ik heerlijk tot 9.15 uur uitgeslapen.

Voor degene die zich afvragen wat een aufguss is heb ik hier een beschrijving:

De Aufguss gaat als volgt: een saunameester giet emmers met water en ijs op de hete stenen in de sauna. doordat het water (met een etherische & geurende olie) op de hete stenen terecht komt, komt er stoom vrij. Door de stoom voelt de lucht aanmerkelijk heter maar tegelijkertijd ook aangenamer aan. De stoom wordt door de saunameester d.m.v. wapperen met een natte handdoek verplaatst, waardoor de geur van de olie en de warmte van de stoom goed merkbaar zijn. De stoom bevat waterdeeltjes die neerkomen op uw huid en het transpireren bevordert.
Tijdens de Aufguss raakt uw lichaam even oververhit. Uw lichaamstemperatuur kan oplopen tot zo’n 38,5° Celsius en de temperatuur van de huid tot wel 40° Celsius. Om deze warmte kwijt te raken gaat uw lichaam hevig transpireren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Op die manier wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. Bovendien stimuleert de hoge temperatuur de aanmaak van antistoffen in uw lichaam waardoor het de kans op een verkoudheid of griep verkleint.
Na afloop van de Aufguss gaat u buiten even rondwandelen of ergens liggen om af te koelen en om uw lichaam weer tot rust te laten komen. Ga daarna pas koud afkoelen in het dompelbad of onder de koude douche. Zorg ervoor dat u ook het hoofd goed afkoelt, dit voorkomt klachten zoals hoofdpijn.
Als de sauna meester dan bij jou komt wapperen krijg je het verschrikkelijk warm maar gelijk kippenvel van genot, dit is zó heerlijk om mee te maken! Het duurt ongeveer 20 minuten of, zoals gisteren, als ze tussendoor een pauze inlassen, een half uur maar als het je te warm wordt loop je gewoon de sauna uit, dat doen mensen af en toe. Als je voor de afguss niet voldoende bent afgekoeld hou je het n.l. niet vol. Na de aufguss loop je gezamenlijk naar buiten om af te koelen en krijg je vers fruit zoals stukken sinaasappels, meloen e.d. (waarom weet ik eigenlijk niet, maar het is wel erg lekker).

Goed, ik ga even Dopey uitlaten en naar Bakker Bart, laterrrrr!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten