zondag 3 augustus 2014

3 augustus
 
89,9, weer 2 ons aangekomen
11.30 uur
Jemig, al weer 2 ons aangekomen, dit vraagt om drastische maatregelen. Vanaf vandaag géén koolhydraten meer voor mij, eens kijken hoe dat gaat. Gewoon weer het oude regiem: 's ochtends een glas met warm water en citroensap, tussen de middag en 's avond alleen maar 100 gram vlees en onbeperkt groente en als tussendoortje een soepstengel, Wasa toastje, een appel of opkikkertje. 

Wat een warme nacht was dit weer hè?! Ik heb me gewoon een keer moeten omkleden omdat mijn nachtpon helemaal doorweekt was. Vanmorgen bij de hond uitlaten was het wel lekker; fijn zonnetje en een koel briesje. Hij kon alleen het kanaal niet in omdat er één of andere mafkees bij de toegang tot het water zat met een pitbull. Dus daarna maar snel naar huis zodat 'ie lekker op het koele laminaat kon afkoelen.

Dussss... geen koolhydraten meer

Koolhydraatarm dieet

Bij een koolhydraatarm dieet beperk je de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt dusdanig dat het lichaam overgaat in de vetverbranding. Het lichaam gebruikt voor energie als eerste koolhydraten, dan vetten en als laatste eiwitten. Als de koolhydraten op zijn moet het lichaam dus vetten gaan verbranden en zo ga je afvallen. Doordat het dieet vet en eiwitrijk is heb je langdurig een verzadigd gevoel. Ook mag je bij dit dieet ruim genoeg eten en honger zal je dus niet hebben. De hersenen kunnen niet zonder koolhydraten, belangrijk is dus om wel wat koolhydraten binnen te krijgen. Deze zullen komen uit de groente die je mag eten en enkele andere producten. Bij dit dieet wordt in de begin fase voornamelijk vlees,vis,kaas en groente gegeten. Fruit,brood,zuivel,aardappels,rijst en pasta mogen niet gegeten worden. Na de begin fase van 2 weken mag er langzaam weer meer koolhydraten toegevoegd worden zoals fruit en zuivel. De inhoud en regels kunnen per dieet verschillen,wat wel altijd overeen komt is de beperking van koolhydraten. Tevens worden dit soort dieeten gezien als levenswijze en niet echt een dieet, toch kan je het wel als dieet gebruiken en vervolgens weer “normaal” gaan eten. Je loopt natuurlijk dan wel het risico dat je weer aankomt.

Voordelen van een koolhydraatarm dieet zijn:
  • Je hoeft absoluut geen honger te lijden
  • Makkelijk vol te houden
  • Je mag vaak nog veel lekkere dingen eten
  • Je valt snel af
  • Geen spierafbraak (mits dieet goed gevolgd word)

Nadelen kunnen zijn:
  • Je mag vooral in het begin geen brood, fruit,zuivel,aardappels,rijst en pasta
  • Je moet soms wat creatief zijn om een lekkere maaltijd te maken
  • Uit eten kan wat lastiger zijn
  • Je moet wel een multivitamine erbij nemen om tekorten te voorkomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten