maandag 4 augustus 2014

4 augustus
 90 kilo, 1 ons aangekomen
5.00 uur
Dat wordt vanaf vandaag anders; the only way is down, alleen maar koolhydraat vrij eten. ik ga ervoor!!! Gisteren bij het avondeten heb ik netjes alleen maar sla en een stukje kipfilet genomen maar kreeg 's avonds vervolgens zo'n honger dat er nog 3 koekjes en 2 knackebrot met rookvlees achteraan zijn gegaan. Vandaag kan ik mooi naar de Dirk en etenswaar inslaan waar geen koolhydraten in zitten zodat ik die in kan zetten als ik trek tussendoor krijg. Èn veel water drinken, dat was er ook een beetje uitgeslopen.

Goed nieuws trouwens (afkloppen), Dopey heeft veel minder jeuk sinds hij zijn nieuwe medicijn slikt. Hij heeft nog een beetje last van de bijwerkingen, misselijk en diarree maar die worden steeds minder. Ik hoop dat we het wondermiddel eindelijk hebben gevonden! Dopey blij, wij blij!!!
Nou, ik duik nog even mijn bed in en morgen/vandaag op naar de Dirk!

10.45 uur
Zo, nog even lekker uit kunnen slapen. Nu het bekende riedeltje (Dopey uitlaten, eten geven en naar de Dirk). Vandaag begint het strenge dieet weer; geen koolhydraten zodat mijn lichaam weer in een ketose komt:

Het ketose- of ketogeen dieet is een effectieve methode om snel vet te verliezen. De staat van ketose wordt bereikt op het moment dat het lichaam geen koolhydraten meer heeft om te verbranden en vet gaat aanspreken als primaire energiebron. Door alle koolhydraten zoals brood, snoep, frisdrank en pasta uit je voedingsschema te schrappen dwing je de hersenen om ketonen, oftewel vetten, te verbranden voor energie.
Je voeding bestaat enkel uit eiwitten, groente en gezonde vetten. Na een paar dagen raakt het lichaam in staat van ketose.
Wordt vervolg dus!

12.15 uur
Ik drink dus warm water met citroensap voor het ontbijt. het is best wel weg te krijgen en het heeft zoveel voordelen. Die zal ik hier even op een rijtje zetten:


1. MEER ENERGIE

Veel mensen drinken ‘s morgens koffie om energie te krijgen, maar door koffie te drinken pleeg je roofbouw op je lichaam. Het geeft je een korte en heftige boost, waarna je energiepijl weer zakt naar een nog lager niveau – waardoor je opnieuw naar koffie grijpt… Roofbouw op je lichaam dus. Natuurlijk, ik houd ook van een kopje gitzwarte koffie op zijn tijd, maar zorg ervoor dat je er niet afhankelijk van bent en drink het af en toe als een extra’tje. Warm water met citroen geeft je wel langdurig energie. Wanneer je er een gewoonte van maakt om iedere ochtend een glas warm water met citroensap te drinken, zul je merken dat de behoefte aan koffie vermindert. Probeer het maar eens!
2. BEVORDERT DE SPIJSVERTERING
Het warme water maakt je spijsverteringssysteem langzaam ‘wakker’, waardoor deze rustig op gang kan komen. Daarnaast zorgen de vitaminen en mineralen in citroen ervoor dat voedselresten uit je maag en darmen gespoeld worden.
3. HET WERKT ONTGIFTEND
Citroen (en water natuurlijk) zorgt ervoor dat je vaker naar de wc moet. Dit is goed, want daardoor worden gifstoffen uit het lichaam verdreven. Het citroenzuur zorgt ook voor een goede werking van de lever, waardoor deze zich kan ontdoen van gifstoffen.
4. BOOST JE IMMUUNSYSTEEM
Citroen bevat veel vitamine C en kalium.Vitamine C helpt bij het voorkomen van verkoudheden en kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam, dit speelt een belangrijke rol bij een goede weerstand.
5. VERBETERT JE HUID
Vitamine C helpt rimpels en oneffenheden te verminderen. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er mooier uit ziet.
6. ALKALISEERT JE LICHAAM
Citroen alkaliseert het lichaam. Citroen is op zichzelf zuur, maar in je lichaam wordt het alkalisch. Een zuur lichaam is vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch lichaam hier juist tegen beschermt. Wanneer je er een gewoonte van maakt om dagelijks warm water met citroen te drinken, zul je je bloed alkalischer maken, waardoor je minder kans hebt op ontstekingen en pijn.
7. BEVORDERT GEWICHTSVERLIES
De pectine in citroen vermindert hongergevoel. Daarnaast is bewezen dat mensen die een meer alkalisch dieet eten, gemakkelijker gewicht verliezen.
8. HELPT STRESS VERMINDEREN
Wanneer je veel stress ervaart, heb je een lagere weerstand en word je sneller ziek. Wanneer je last hebt van stress, is het goed mogelijk dat je vitamine C tekort komt. Warm water met citroensap is dan een goede manier om je vitamine C aan te vullen en je stress te verminderen.
Het recept:
  • 200 ml warm water (niet kokend, gewoon warm)
  • sap van een citroen
Wacht na het drinken van dit drankje minimaal een half uur voordat je aan je ontbijt begint. Ook is het slim om door een rietje te drinken (anders heb je kans dat je tandglazuur wordt aangetast). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten