donderdag 10 juli 2014

Dag 22
90,7 kilo, gelijk gebleven dus.
3.15 uur
Misschien dat er na nog een paar uurtjes slaap wat meer vanaf is, vaak is dat wel zo (en inderdaad zie onder 7.30 uur!). Kon niet slapen dus ben maar achter de computer gedoken. Morgen maar even lekker uitslapen als het lukt. Ik had sowieso een rustige dag in de planning, de woensdag ben ik constant bezig geweest en was bek- en bek-af. Ik heb de verlenging en penalty's dus gemist. Ik hoorde net van Gerry dat ze verloren hebben, bummer!

Wat ik wel merk bij dit dieet is dat het je energie geeft. Ik heb n.l. pilletjes van de specialist die me de dag door moeten helpen en 's ochtends neem ik die automatisch met de andere medicijnen in maar tussen de middag vergeet ik ze nu 9 van de 10 keer. Een fit dartel veulen zal ik nooit worden maar ik merk zeker dat ik wat extra power heb. En gisteren bij het klaverjassen (ik was 2 weken niet geweest) zagen een hoop mensen dat ik was afgevallen. Ook degene die niet wisten dat ik op dieet ben vroegen me "ben je afgevallen of zo?". Leuk toch! Daar doe je het voor!
Er zijn trouwens al 4 mensen die er serieus over denken om het IBIO dieet te gaan volgen maar die ga ik dus niet verwijzen naar míjn consulent. Bij hem duurt het veel te lang voordat 'ie antwoord geeft en hij wil alleen maar verkopen. Bij het verkooppraatje zegt hij, wanneer gevraagd, dat je hem altijd mag bellen of mailen maar met de e-mails doet 'niet zo veel en ik wil niet bellen omdat ik hem overdag niet wil storen op werk en ook niet als 'ie 's avonds thuis bij zijn vrouw en kinderen is. Maar toen maandag de huisarts bij Gerry op bezoek kwam en ik een prangende vraag had was het wel heel vervelend dat hij niet (dus niet te laat maar echt niet) antwoordde.
Toen ik in een mail mijn irritatie voorlegde over het niet- of veel te laat antwoorden van mijn mailtjes kreeg ik het volgende antwoord: Mijn visie: jullie hebben bewust gekozen om de kuur te volgen zonder begeleiding. Dat houdt in dat de je het zelf moet doen. Begeleiding kostte trouwens 180 euro! Ik heb al gezien dat er in Zutphen ook een consulent zit, is gelijk een stuk dichterbij dan Doetinchem. Ik heb hem een kopietje van deze blog gemaild, eens kijken wat zijn reactie is. Dan maar de knuppel in het hoenderhok.

7.30 uur
Yesss, 90,4 toch nog 3 ons afgevallen!!!
Nog even en ik zit onder de magische 90 kilo, en als ik dan 81 kilo weeg mag ik eindelijk naar de plastisch chirurg. Nog 9,4 kilo te gaan! En dan nog 6 kilo te gaan voor mijn streefgewicht (75 kilo), dan ben ik helemaal gelukkig. Ze zeggen wel dat slank zijn niet gelukkig maakt maar dat hebben ze toch mis in mijn geval, hahaaaa!!!

Zoals gezegd ga ik vandaag eens, voor zover mogelijk, lekker rustig aan doen. Er loopt nu een bad vol met heerlijke etherische oliën waar ik zo van ga genieten, ik heb een nieuw spannend boek van mijn favoriete schrijver en verder gewoon een beetje rundum house rommelen en Gerry verplegen. Het schiet maar met hele kleine beetjes op, soms kan 'ie zó wit zien! Tja, dat is dan de lage bloeddruk. Ik leg hem maar lekker in de watten want hij vind het zelf erg vervelend. Vervelend om niet aan het werk te kunnen en vervelend omdat hij nu niet mee kan doen met het dieet; hij moet eerst aansterken. Gisteren was 'ie al weer een kilo aangekomen door het niet volgen van het dieet...

Ik kwam trouwens een hele doorzichtige voor- en na foto tegen op internet. Moet je eens kijken: niet alleen de mevrouw zelf is afgevallen, haar kleding is mee gekrompen en heur haar zit nog exàct hetzelfde als op de voor foto; er is geen plukje van van de plaats gegaan. Gefotoshopt dus, moet je maar kijken:
10.00 uur
Net even een afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste voor het epileren en verven van mijn wenkbrauwen. Ik begin al aardig grijs te worden en mijn haar verf ik zelf maar mijn wenkbrauwen, die bijna geen kleur meer hebben, laat ik over aan Merel van Schoonheidssalon Claudia. Nu zijn ze zo lang geleden gedaan dat als ik met een oogpotlood mijn wenkbrauwen doe het net twee rupsen op mijn gezicht zijn. Tijd voor een kleine beurt! Een hele behandeling lijkt me ook zalig maar daar wacht ik mee tot ik in de buurt van mijn streefgewicht zit als beloning aan mezelf.

14.40
Nou, mijn  wenkbrauwen en wimpers zitten weer strak in de verf en zien er netjes uit. Mijn beste vriendin gaat maandag trouwen en daar wil je toch netjes voor de dag komen, nietwaar? Op de terugweg heb ik even langs de keurslager gefietst en een lekker biefstukje van de haas voor Gerry gehaald, daar sterk je van aan en dat heeft 'ie echt wel nodig. Hij is net even de vuilniszak naar beneden aan het brengen en dat is al een hele excursie voor hem. Vanmiddag ben ik dus niet veel van plan, alleen maar luieren en lezen, heerlijk! Nu is de soep voor tussen de middag klaar en we gaan aan tafel. Laters!!!

18.30 uur
Zo, het biefstukje ligt in de pan en de spruiten staan op. Ik heb vanmiddag een heerlijke middag gehad, lekker geluierd met een boek. Wel heb ik gezondigd, ik heb 5 biscuitjes van Gerry opgegeten. Maar lèkker dat het was!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten