maandag 14 juli 2014

De finish gehaald, op naar de eerste 2 weken van de stabilisatiefase!!!
Nou, daar gaan we dan. Voor degene die nog niet weten wat de stabilisatiefase inhoudt hier nog even alle puntjes op een rij:
De stabilisatiefase
De stabilisatiefase is 4 weken:
- De eerste 2 weken mag je 1 koolhydraat moment op een dag nemen
- De 3e & 4e week mag je 2 koolhydraat momenten op een dag nemen
Wat zijn koolhydraten?
Brood, aardappel, pasta  melk producten.
Belangrijk is er achter te komen met welk eetpatroon u op gewicht blijft. Voor de één betekent dat dat hij wel drie koolhydraat momenten kan nemen en de ander moet het helaas bij één koolhydraat moment per dag laten als blijkt dat men gaat aankomen. Ieder mens is anders. Luister naar uw lichaam en kijk wat u nodig heeft om u goed te voelen. Eet niet meer dan nodig.
Het kan zijn dat u tijdens de IBIO uw streefgewicht al hebt bereikt of dat u zelfs onder uw streefgewicht bent uitgekomen. Belangrijk is dan om er achter te komen hoeveel en wat u aan energie tot u kunt nemen. Aangezien ieder lichaam anders in elkaar zit is dit een persoonlijke zoektocht. 
Na de IBIO treedt er eerder een verzadigd gevoel op. Luister hiernaar en eet niet door. Wanneer u terugvalt in uw oude eetgewoontes zult u uiteindelijk weer aankomen. Uw lichaam is de afgelopen tijd gestimuleerd om vet te verbranden. Als u direct weer suikers en slechte koolhydraten gaat eten keert u het proces van vet verbranden om naar vetopslag en zult u weer gaan aankomen.
Wij adviseren u daarom de eerste tijd slechte koolhydraten (bijv. witbrood, witte pasta's) en suikers te mijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten