vrijdag 11 juli 2014

Dag 23 van het dieet
91 kilo, 6 ons erbij
9.30 uur
Tja, eigen schuld; die 5 biscuitjes had ik nooit mogen nemen, dat merk je gelijk! Nou ja, met goeie moed maar verder zullen we maar zeggen.

11.15 uur
Nog 3 dagen te gaan en we gaan de stabilisatiefase in. De stabilisatiefase duurt 6 weken en dan is het de bedoeling dat je steeds wat meer producten mag eten en goed oplet waar je wèl en waar je niet van aankomt. De stabilisatiefase duurt 6 weken. En is eigenlijk een beetje spelen met eten.
Dit zeggen ze bij IBIO over de stabilisatiefase:
Na de IBIO kuur treedt er eerder een verzadigd gevoel op. Luister hiernaar en eet niet door. Wanneer u terugvalt in uw oude eetgewoontes zult u uiteindelijk weer aankomen. Uw lichaam is de afgelopen tijd gestimuleerd om vet te verbranden. Als u direct weer suikers en slechte koolhydraten gaat eten keert u het proces van vet verbranden om naar vetopslag en zult u weer gaan aankomen.
Wij adviseren u daarom de eerste tijd slechte koolhydraten (bijv. witbrood, witte pasta's) en suikers te mijden. Belangrijk is er achter te komen met welk eetpatroon u op gewicht blijft. Voor de één betekent dat dat hij/zij wel drie energiemomenten (koolhydraten) kan nemen en de ander moet het helaas bij één koolhydraat moment per dag laten als blijkt dat men gaat aankomen. Ieder mens is anders. Luister naar uw lichaam en kijk wat u nodig heeft om u goed te voelen.
Als u nog niet uw streefgewicht heeft bereikt kunt u na 6 weken stabiliseren eventueel opnieuw een IBIO-kuur volgen. Het is ook mogelijk direct 2 kuren achter elkaar te volgen maar dit heeft niet onze voorkeur omdat de stabilisatiefase van essentieel belang is om uw lichaam te wennen aan een passend eetpatroon.
Belangrijk om te weten:
  • Vetcellen zijn ballonnen die zich zullen vullen als u weer terugvalt in oude eetgewoontes.
  • Neem de tijd om te eten. Ga aan tafel zitten zonder tv of leesboek en geniet van uw maaltijd. Schep uw maaltijd in de keuken op uw bord, zet niet de pannen op tafel.
  • Beloon jezelf niet met eten maar bijvoorbeeld met een saunabezoek, winkelen, bellen met een vriend(in) of een wandeling.
  • Eet 's avonds na 18.00 uur geen koolhydraten meer. Kies als alternatief voor rauwkost, olijven, een mager stukje vlees of klein stukje kaas.
  • Het verzadigingsgevoel treedt na 20 minuten op, eet dus rustig en kauw goed.
  • Probeer dagelijks 45 minuten te bewegen, bijvoorbeeld een flinke wandeling en 2 x per week een uur sporten.
  • TIP!: 's morgens voor het ontbijt sporten brengt de stofwisseling op gang.
  • Als u door een feestje of andere gelegenheid een keer minder gezond heeft gegeten of te veel gedronken zorg dan dat u de dagen daarna weer even goed oplet wat u nuttigt. Laat bijvoorbeeld een paar dagen de aardappels weg bij het diner en eet een salade in plaats van een boterham bij de lunch. Zo blijft de "schade" beperkt.
  • Drink door de week geen alcohol, maar beperk dit tot het weekend. Als u alcohol drinkt kies dan bij voorkeur voor rode wijn.
Door deze 6 weken goed naar uw lichaam te luisteren kunt u goed bepalen wat uw lichaam nodig heeft en waar u zich goed bij voelt. Veel succes!

Goed, op naar de Dirk om spullen voor een omelet te halen voor tussen de middag en eten voor vanavond. Ik zou blij zijn als we in de stabilisatiefase kwamen dan kun je tenminste weer wat variëren. Die biscuitjes van gisteren waren wel heel lekker en ik zou nu ondertussen best wel eens een stukje kaas door de salade willen of wat aardappels bij het warm eten of een ijsje als toetje, een paar patatjes, een klein stukje chocola, een stukje worst en een gerecht met pasta, enne, enne... ZUCHT, dromen over eten.
14.30 uur
Vanmiddag van Gerry een middagje verplichte rust opgekregen gekregen. Ik was ook best wel moe. Nu lekker op bed met Dopey, de laptop en een spannend boek. Gerry ligt lekker een filmpje te kijken op de bank. Het gaat gelukkig alweer een stukje beter met hem. Gisterenavond heeft hij Dopey weer kunnen uitlaten en vandaag, op z'n egeltjes, de vaatwasser gedaan en de vuilniszak buiten gezet. Zijn bloeddruk is nog steeds erg laag maar elke dag gaat het een stukje beter! 
Ik hoop dat hij maandag mee kan wanneer mijn beste vriendin gaat trouwen, anders moet ik een andere manier vinden om er te komen het is n.l. in Brummen. Kan ik eindelijk mijn "nieuwe" (was me altijd te klein, hangt al een jaar ongedragen in de kast) wit/blauwe streepjesjurk en spijkerjasje van WE aan, jippie!!! Ik had eerst een heel apart broekpak (salopette) bij "Feeën en Feeksen" gekocht maar Gerry wil niet naast me lopen als ik het aandoe hahaha! Een beetje té apart. Maar het zit heerlijk dus draag ik het nu maar als huispak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten